Додай в життя прянощів і отримаєш незабутній аромат (відео)

Український фермер Антон Дундій з Київщини вже давно і вельми успішно займається вирощуванням органіки. Це для нього та його команди не тільки сільськогосподарський бізнес, а і філософія життя.

Антон Дундій – голо

 

Спершу на фермі, яка розташована в селі Великі Гуляки Київської області, почали вирощувати зелень – кріп, петрушку, салат (щонайменше 5-7 видів). Потім додалися пряно-ароматичні трави, базилік, рукола, а також капуста, помідори, огірки, перець, баклажани, цукіні.

З часом підприємство почало займатися розведенням і незвичайних для українського ринку рослин: листової капусти Кейл, салату мангольд, який дуже поширений в Європі, бамії — яка популярна на індійському й американському ринках.

Окремий напрям ферми — вирощування мікрогріну.

 

 

“Зараз ми працюємо як кооператив. Кожен охочий може інвестувати в нього чи приїхати попрацювати, або приєднатися до цього руху і створювати це разом із нами”, — каже Антон Дундій.

Взимку фермери займаються мінімум 15 видами продукції. У літній, весняний, осінній періоди їх до 25. Зараз загальна площа підприємства становить близько 21 га, з яких задіяли зараз лише 20 відсотків.

“У процесі вирощування ми використовуємо все, що у нас є. Відходи не викидаються, а переробляються, в результаті виходить добриво”, — розповів фермер.

За словами агронома Олександри Рибалки, на фермі замінюють хімічні засоби захисту біологічними або природними рослинними. Наприклад, відвари з полину, чистотілу. Вони згубні для шкідників, як і хімія, але не приносять шкоди людині й тваринам.

SEEDS.org.ua за інформацією uatv.ua.