Французькі спецслужби рекомендують Парижу скасувати церемонію відкриття літньої Олімпіади-2024

У той момент, коли з країни Ада лунають у бок Западу, в т.ч. Франції, постійні загрози, включаючи ядерний шантаж, скасування церемонії відкриття літньої Олімпіади-2024 може виглядати як розумний шаг.

***

Французькі спецслужби рекомендують Парижу скасувати церемонію відкриття літньої Олімпіади-2024, повідомляє радіо Europe 1 з посиланням на джерело у головному управлінні внутрішньої безпеки (DGSI) Франції.

Повідомляється, що нинішній формат церемонії несе великі ризики для безпеки та має бути змінений на так званий "план Б".

 Церемонія має відбутися у столиці країни.

Передбачається, що загрозу церемонії відкриття можуть становити терористи-одинаки, які збираються використовувати вантажівки, щоб в'їжджати в натовп глядачів, або нападати з використанням вогнепальної зброї.

Раскрыты планы ИГИЛ. Новые теракты ждут Рим, Милан, Атланту, Индонезию и  Ливан

Крім цього, у розвідці побоюються "сплячих осередків" терористів усередині країни, які "активізуються віддалено з афганської зони".

Олімпіада-2024 пройде у Парижі з 26 липня по 11 серпня. Варто зазначити, що на Ігри в нейтральному статусі було допущено спортсменів з РФ та Білорусі. 

 Раніше повідомлялося про те, що в Парижі викрали ноутбук із планами безпеки Олімпіади-2024.

Джерело " Дзеркало тижня